Er Psykologi søskende involverer filosofi? Sikkert i fortiden var de tæt søskende, medlemmer involverer identisk familie, filosofi. Disse dage partnerskabet blandt både er mere problematisk. Kan anvendes i filosofien får bare om nogen relation til den studerendes psykiske tilstand pillole per dimagrire? Dit svar vil desuden være faktisk ikke en klar en. Filosofi kan hjælpe enhver individuel psykologisk, men det kan være blot ikke central for funktion i forbindelse med filosofi.

 

Nogle Historie:

Historisk inde Western Philosophy, Psychology var del af filosofien, indtil 1800-tallet i den store begivenhed blev det en særskilt videnskab. i selve 17. og 18. århundrede, mange vestlige filosoffer gør pionerarbejde på områder, hvor senere kom til at hedde “psykologi.” I sidste ende psykologisk undersøgelse samt analyse blev særskilte videnskaber mest hensyn, der kunne karakteriseres fordi undersøgelsen såvel som studie til sindet. Inde kort, blev psykologi identificeret siden videnskaben forbundet med sind for så vidt dets funktion vil være at undersøge og også forklare mentale processer: vores tanker, oplevelser, fornemmelser, følelser, opfattelser, fantasi, kreativitet, ønsker derfor. Dette er for det meste en empirisk sammen med eksperimentel videnskab; selv om begrebet psykologi virkelig spænder fra den mere teoretiske Freuds psykologi samt en masse mere spekulativ jungianske psykologi.


Når vi forske Western Philosophy, vi ser for en koncentreret indsats for at opretholde en skelnen mellem filosofiske såvel som psykiske overvejelser. Alligevel disse får ikke altid været opbevaret adskilt. Også disse dage et par steder i filosofi forbliver blandet sammen med psykologiske overvejelser. Det kunne blive, at nogle typer vedrørende filosofi kunne aldrig bryde helt fra psykologiske problemer.


Men inden for en stor del af problemet er stadig, især i sådanne steder er forbundet med filosofien om sind, om at holde filosofiske funktion uden nogen psykologi helt. Desuden bør vi ikke antage, som i alle tilfælde skal disse holdes adskilt, da flere operere i filosofi sikkert kræver overvejelse i de psykologiske videnskaber.

Selv disse dage den studerende vil sandsynligvis blive overrasket gennem antallet af psykologiske indsigt, der vil Spinoza giver inden for denne fantastiske arbejde, etik, tilbage inde det 17. århundrede sammen med sammenlignelige psykologiske observationer ved blot Friedrich Nietzsche i det 19. århundrede. William James, den store amerikanske pragmatiker, består af betydeligt psykologi inde i hans filosofi. Han giver meget for en person til at sige om strømmen af ​​bevidsthed samt specielle oplevelser, f.eks religiøs oplevelse.

Aktuelle Bekymringer:

Filosofi involverer sind: Lige nu er der virkelig en opfattelse, som din hjerne er faktisk en psykologisk konstruktion; er der en ekstra opfattelse, hvor det ikke er. “Mit system er sådan sammen med sådan” kan tilpasses som “min grublede vil være sådan og sådan.” Til tider kan det være psykologien bag min overvejer det er dit problem; endnu andre gange vi er interesseret i, hvad der kunne være kendt som de begrebsmæssige-propositionelle spørgsmål; men stadig andre lejligheder vi måske være mere interesseret inde i litterært og kunstnerisk udtryk i forbindelse med ideer, værdier, såvel som perspektiver. (I sidstnævnte forbindelse, observere Walter Kaufmann bog, opdage den faktiske sind.)


Men psykologi er ekstremt meget en ny sektion af individer filosofiske undersøgelser vedrørende speciel oplevelse, sådan, fordi den religiøse oplevelse, dine mystiske oplevelse, og selv moralsk oplevelse. Enhver fremragende repræsentant involverer denne fremgangsmåde er faktisk den fantastiske amerikanske pragmatiker, William James. Signifikant associeret med sit arbejde i filosofi ikke omstrejfende for langt fra hans psykologiske interesser.


Nogle områder af filosofien er bekymrede ved hjælp af naturen vedrørende menneskelige tanke. Denne form for interesse kan være adskilt gennem psykologisk undersøgelse, beskrivelse og teori. Men at blive tilstrækkeligt samt troværdig den ønsker at overveje hensyn jobbet vedrørende psykologer og endvidere de kognitive forskere. Den egentlige emne involverer menneskelig mente kan være en stor emne, som kan gribes an fra forskellige retninger. den ene er sandsynligvis for nogen at være filosofien; disse fyre psykologi og de kognitive videnskaber. Stadig andre medikamenter er litterær kunst, dine fine kunst, og også historie.

Der er generelt forskellige måder at forsøge at forstå menes en persons, fx en ny forfatter eller filosof. Vi har lige tage én måde, når vi beder om årsager og også motivationer på særlige bagsiden af ​​den faktiske persons ideer; dvs. vi spørge om de psykologiske “arbejde.” Endnu en strategi er at gøre filosofisk kritik og også evaluering i personens tanker. men 2 (psykologi og filosofi) kan kombineres i en enkelt undersøgelse.

Filosofi og også det psykiske trivsel i den enkelte:

En anden måde at tage til overvejelse interaktionen involverer psykologi sammen med filosofien når særlige individuelle niveau. Gennemføre en persons meditation på filosofiske bekymringer bære om (eller bære tættere) et par grad af psykisk harmoni? For en person at det særlige omfang, der vil filosofiske udføre sammen med tanke medføre nogen er en følelse af velvære og tilfredshed, kunne man ræsonnere, at filosofi er en form for terapi. Bliver der en følelse, hvor filosofi kan være terapeutisk?

I modsætning til dette har vi af den opfattelse (for det meste din fremherskende opfattelse), som vil filosofi er en intellektuel disciplin, som inde igen har lidt reely at fuldføre sammen med nogen stræben for at opnå flere type personlige, psykiske tilfredsstillelse. Tilføj en person til dette den ubestridelige kendsgerning, at næsten alle personer, der er ansat i filosofi (fx akademiske filosoffer samt professorer forbundet med filosofi) er ikke specifikt bemærkelsesværdige med hensyn til liv, der er forbundet med psykiske velvære. Inden denne forbindelse overveje individer ligesom Blaise Pascal, S. Kierkegaard, F. Nietzsche og også Ludwig Wittgenstein. Hvor psykologisk sundt og velafbalanceret havde været de? At de var følelsesmæssigt såvel som mentalt pint, sammen med defintely vil ikke blive påpegede en masse som modeller vedrørende psykisk afslappet og også velvære. Desuden er der flere filosoffer normalt kørt for dig at engagere indenfor filosofi, en masse ligesom kunstnere, digtere, sammen med komponister er generelt drevet til at fuldføre deres særlige kreative arbejde. Her bruger vi en form for psykisk tvang, der ikke synes at være en slags terapi. Igennem faktisk mange mennesker selv at henvise til filosofi som at blive en form for sygdom.


Lukning Tanker:


Den studerende i filosofi typisk ikke virkelig en psykolog, men intet siger, at den studerende ikke kan komme videre som en psykolog involverer slags. Jeg forestiller mig scenarier vi forsøger at få klar om vores tanker og også værdier; samt forsøg på at blive ærlige med hensyn til vores bevæggrunde med hensyn til næsten alle, at enkeltpersoner gør. Personer udnyttet til at sige igen inde i 1960’erne æra: Jeg er bare forsøger at få min “hoved lige.”

Antag som et nyt psykolog kunne lade mig vide om årsagerne, de særlige mentale processer, sammen med skjulte motiver, der vil ligge til grund for mine overvejelser sammen med adfærd. Han kan anføre, at for at ende med at blive i stand til at ende med at blive i enhver position til virkelig kender særdeles godt, hvad jeg nu jeg skal involvere et vist kendskab til disse “psykologiske” ting; dvs., må jeg erkende, sammen med eksponere dem. Dybest set havde været at bare acceptere hans vejledning og forsøge at udrette individer ting, ville jeg handle om ved hjælp af den sokratiske leveregel for dig at “kend dig selv“?

På et endnu mere praktisk plan, kan vi forestille os nogen spørger: “Hvad gør jeg virkelig ønsker inde livet Hvordan får jeg der” Kunne filosofi hjælpe os her? Måske ikke, men så igen overveje to af vores fantastiske figurer i Western Philosophy, Sokrates og Spinoza. de i mange tilfælde nævnes som modeller for psykisk harmoni og visdom. I sidste ende, er ikke de fleste involverer os psykologer til et par grader, selv disse mennesker, skrubbe med hensyn til indvendig filosofi? Ja, vi har været for en mængde eksamensbevis «psykologer« for så vidt som vi besidder været vågen, klar, samvittighedsfuld, og også ærligt engagere inde selvransagelse. Denne specifikke ikke behøver at blive holdt adskilt fra vores er ansat i filosofi.

Comments are closed.

Post Navigation