Kardiovaskulære fordele
Inddragelse af gurkemeje som krydderi i en opskrift kan hjælpe med at regulere blodfedtindhold efter et måltid. Undersøgelser viser, at aktiviteten af ​​visse enzymer (herunder pankreatisk lipase og phospholipase A2) kan hæmmes ved at inkorporere gurkemeje i opskrifter med et resultat af lavere blod triglycerider efter måltidindtagelse. I de undersøgelser, vi har gennemgået, blev gurkemeje ikke brugt af sig selv, men sammen med andre krydderier, herunder ingefær, hvidløg, sort peber, kanel og krydderur. Et særligt interessant resultat i en undersøgelse var stressens rolle i at ændre gurkemeje fordele. I dette studie blev der kun set nedsatte niveauer af triglycerider i blodet, da undersøgelsesdeltagere blev afslappet efter deres gurkemejeholdige måltider. Men hvis deltagerne blev involveret i stressende aktiviteter efter deres måltider, blev blod triglycerid niveauer ikke reduceret af de gurkemejeholdige måltider af curcumin test.

De antiinflammatoriske og antioxidante virkninger af curcumin har været forbundet med forbedret regulering af blodtryk og nedsat risiko for flere typer af kardiovaskulær sygdom hos dyr. Der er også kolesterolsænkende undersøgelser hos dyr, der får supplerende curcumin, men mængden af ​​curcumin, der kræves for at se resultater i disse undersøgelser, rejser spørgsmål til os om anvendelsen af ​​disse undersøgelser på gurkemeje som krydderi i opskrifter. Det skyldes, at 500 mg curcumin er en repræsentativ dosis i disse kolesterolstudier som helhed, og at mængden ville kræve indtagelse af ca. 7 teskefulde gurkemeje om dagen, hvis plantenoten bruges til fremstilling af det pulveriserede og tørrede krydderi indeholdt 5% curcumin af vægt.

Andre fordele
I dyreforsøg har øget interesse vist sig i potentialet for gurkemeje for at forbedre kroniske fordøjelsessygdomme, herunder Crohns sygdom, ulcerøs colitis og inflammatorisk tarmsygdom. De fleste af de foreslåede virkningsmekanismer i disse undersøgelser indebærer ændringer i celle-signalering og nedsat produktion af proinflammatoriske cytokiner.

Reumatoid og andre typer af arthritis har også været aktive områder af dyrestudie på curcumin. Endnu en gang har størstedelen af ​​videnskabsinteressen her været i nedsat produktion af proinflammatoriske messaging molekyler.

Forbedret kognitiv funktion har også været et område med øget forskningsinteresse. Her har der været et fascinerende fokus på curcumins evne til at stimulere produktionen af ​​DHA (docosahexaensyre) fra ALA (alfa-linolensyre). Både ALA og DHA er omega-3 fedtsyrer med en bred vifte af dokumenterede sundhedsmæssige fordele, men DHA har vist sig at være særligt vigtigt i nervesystemet funktion både i hjernen og i hele kroppen. (Der er mere DHA i hjernen end nogen anden enkelt type fedtsyre, og når DHA cirkulerer omkring vores krop, får hjernen en højere procentdel af denne fedtsyre end noget andet enkeltorgan.)

Et ret stort antal fødevarer indeholder små til moderate mængder ALA. Det er imidlertid vanskeligere at få betydelige mængder præformet DHA fra mad. (De bedste kilder til præformet DHA på vores hjemmeside er fisk, især laks og sardiner.) Heldigvis kan vores kroppe under DHA lave DHA fra ALA ved hjælp af enzymer kaldet desaturaser og elongaser. Det er netop disse enzymer, som curcumin kan stimulere i deres aktivitet, hvilket øger sandsynligheden for mere DHA-produktion – og sammen med det, forbedret hjernens funktion på områder, der især afhænger af DHA. I betragtning af dette sæt af begivenheder har det ikke været overraskende at se flere dyreforsøg, der fokuserer på evnen af ​​curcumin og gurkemeje til potentielt at forbedre kroniske neurodegenerative problemer, herunder Alzheimers sygdom.

Endelig, som nævnt i vores Hvad er nyt og fordelagtigt, er brugen af ​​gurkemeje som opskriftskrydder blevet vist at sænke tabet af beta-caroten i visse kogte fødevarer. Den bedste undersøgelse, vi har set på dette område, involverede brugen af ​​gurkemeje i madlavning af gulerødder og græskar. Også undersøgt var amarant og blade af en grøntsag, der almindeligvis hedder drumstick (Moringa oleifera). Det var antioxidantegenskaberne af talrige forbindelser i gurkemeje, som forskere pegede på som den mest sandsynlige årsag til bedre betakarotenbevarelse.

Før du forlader denne sundhedsfordel, er det værd at bemærke, at nyere undersøgelser viser, at curcumins nedbrydningsprodukter er lige så nyttige som curcumin selv. Disse nedbrydningsprodukter omfatter vanillin og ferulinsyre-to velundersøgte antioxidant- og antiinflammatoriske forbindelser. Rollen af ​​curcumin breakdown produkter sætter endnu større vægt på det unikke potentiale for gurkemeje sundhedsmæssige fordele inde i fordøjelseskanalen, hvor denne nedbrydningsproces oprindeligt ville forekomme.

Comments are closed.

Post Navigation