Uanset om du aflæse for ~ cuddles ~, for kærlighed, for venskab, for validering eller absolut overhovedet ingenting (hey, Tinder en fantastisk måde at dræbe tid), din afhængighed kan give dig noget wayyy værre end en øm tommelfinger. Aflæse impulsivt igen og igen – hvilket er en funktion i næsten alle dating app nu, ikke bare Tinder – faktisk kunne påvirke vores hjerner.

couple

Klinisk psykolog Dr. Wendy Walsh, der har specialiseret sig i psykologi kærlighed, sex og kønsroller, fortalte MTV News grunden til at have så mange fisk i havet kan være mindre fantastisk end vi synes, det er.
Mennesker udviklet sig til at være afhængige af nye seksuelle muligheder … men ikke så mange muligheder.
ja til alle

Optioner formodes at være en god ting, ikke? Jo da! Men vi har aldrig haft så mange muligheder, før i menneskets historie, hvilket gør Tinder et “evolutionært roman” miljø, siger Dr. Walsh.

“Vi har brugt 50.000 år roaming savannen i grupper af Homo sapiens på højst 35 mennesker, måske op til 40,” Walsh forklaret. “De fleste af de mennesker i disse grupper, som vi strejfede med var relateret til os … og i hele vores levetid, vi aldrig mødt mere end 150 mennesker.”

Parring muligheder for liderlige hulemænd og cavewomen var naturligvis meget, meget forskellige fra dem, vi har i dag.

“Vi er ikke programmeret til at blive udsat for så meget seksuel mulighed,” Walsh sagde. “Vi er også programmeret til at blive rigtig begejstret en ny [seksuel] mulighed, fordi det plejede at være sjældne. Så du sætte de to sammen, og du kan se, at det er derfor, der er en eksplosion af online dating …. ”

Vi hardwired til at sutte på impulskontrol.

Walsh brød den ned ved hjælp af en fødevare analogi: Vi udviklet sig til at tørster salt, sukker og fedt, fordi i vores fortid, disse kritiske næringsstoffer var sjældne og afgørende for vores overlevelse som art. Hvis noget smagte godt, vi spist det, fordi vi ikke ved, hvornår mere ville være til rådighed.
Men nu, takket være den herlighed, som er den fastfood restaurant og $ 1 pizza, salt / sukkerholdige / fedtholdige fødevarer er overalt. Og det samme er sket med seksuel mulighed.
“I vores antropologiske fortid, de feromoner vore brødre og fætre og onkler lugtede ikke attraktivt,” sagde Walsh. “Så hvis en ny jæger gik ind i vores lejr, og han ikke havde de gener, vi havde, han lugtede meget lækker. … Vi kunne ikke holde os væk fra ham. Nu omsætte det trangen til moderne lejlighed, hvor et seksuelt erobring er en tommelfinger knalde væk. ”

Hos iDato 2014 en dating industri konference afholdt i Las Vegas, Walsh fandt ud af at så mange som to tredjedele af Tinder kampe ikke engang møder op til datoer. I dagens dating scene, vores (over) spænding desværre udmønter sig i endeløse rigtige aflæser og hundredvis af kampe med mennesker, som vi ikke nogensinde tænkt på at hænge ud med IRL.
“The matching spil er blevet så meget sjov, sms’e hinanden [er blevet] så sjovt, de ikke selv tage tingene i den virkelige verden,” siger Walsh.
Dette kan også have noget at gøre med den super-deprimerende faktum, at næsten halvdelen af alle fyrsvamp brugere er i et forhold, med 30% faktisk bliver gift. Hvis nogen allerede shacked, kan de ikke har til hensigt at snuppe kaffe eller se en film eller laver ~ hvad der ellers ~ det er folk gør med Tinder datoer; de kan bare være på udkig efter en distraktion. Men i disse dage, der ikke er?

Og når du møder nogen, er der altid nogen bedre.

Der er et psykologisk fænomen kaldet “paradoks valg”, hvilket forklarer, hvorfor der har flere muligheder fører til mere ubeslutsomhed, ligesom når du bestiller fra en enorm restaurant menu eller på udkig efter en film til at se på Netflix.

Når du præsenterer folk med et par muligheder, de let vælge en og gå videre med deres liv. Men når du præsentere dem med utallige muligheder, de fryser, enten til fods væk fra afgørelsen helt eller følelse utilfreds med mulighed de i sidste ende vælger.

“The flere valg et menneske har, jo sværere er det at træffe en beslutning og holde sig til det,” sagde Walsh. “Jeg mener, der virkelig har en entrée på en buffet i Las Vegas, ikke? Og det er, hvad disse dating apps er. De er en Las Vegas buffet. … Enhver app, der giver mere [matcher] end mindre skaber paradoks valg. “

Comments are closed.

Post Navigation